20.8.09

Γης Μαδιάμ [ανακοίνωση από το Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού]

... για την οικοδόμηση 36 κατοικιών για την στέγαση αξιωματικών στον Υμηττό (περιοχή Σακέτα)

Γης Μαδιάμ
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχωρά στην οικοδόμηση 36 κατοικιών για την στέγαση αξιωματικών, σε έκταση 2000m2 εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης (περιοχή Σακέτα), μέσα στην Β’ Ζώνη προστασίας του Υμηττού.
Οι εργασίες αυτές ξεκινούν ενώ κορυφώνεται η διαμάχη των εθελοντικών ομάδων με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ, που στόχο έχουν την κατάργηση του Δάσους του Υμηττού, προκειμένου να γίνει δυνατή η «αξιοποίησή» του, υποβαθμίζοντάς το σε «περιαστικό πάρκο» με φαραωνικούς αυτοκινητόδρομους.
Η ενέργεια αυτή του ΥΕΘΑ αποτελεί αιχμή του δόρατος για την αστική επέκταση (με την ανέγερση κατοικιών) και μόνιμη αλλοίωση του Δασικού χαρακτήρα του Υμηττού μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.
Οι εργασίες εντός της Β’ ζώνης προστασίας, στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου στις παρυφές του δάσους, που οι εθελοντές αγωνίζονται να προστατέψουν από τον εμπρηστή, τον επιλήσμονα νομοθέτη, τον καταπατητή και την πολιτική αφροσύνη της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, συνιστά ευθεία πράξη περιφρόνησης των αγώνων και των θυσιών των ζώντων και των πεσόντων εθελοντών και πυροσβεστών στον Υμηττό προκειμένου το βουνό να προστατευτεί και να παραδοθεί ανέπαφο στον φυσικό του ιδιοκτήτη, που είναι οι επόμενες γενιές.
Θεωρούμε την ενέργεια αυτή των υπηρεσιών του ΥΕΘΑ δόλια επιβουλή για το βουνό και Ύβρη για τις επιταγές του Συντάγματος και τις ανθρώπινες αξίες. Τις αξίες από τις οποίες εμπνέεται το εθελοντικό, περιβαλλοντικό κίνημα, που προασπίζεται την ποιότητα ζωής όλων μας.
Για όλα τα παραπάνω, το Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υμηττού καλεί:
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αντιληφθεί το έγκλημα κατά του περιβάλλοντος που συνιστούν οι πράξεις των υπηρεσιών του και τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο και τους ανθρώπους. Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσει το έργο, αποδεικνύοντας έτσι ότι σέβεται τις ζωές και τους αγώνες των εθελοντών για την προστασία του Υμηττού.
Το λαό που ζει καθημερινά τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος στον Υμηττό και γενικότερα της ποιότητας ζωής, τους Δήμους και τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους εθελοντές στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε όσους προσπαθούν από διάφορες πλευρές να μετατρέψουν τον χώρο ανάσας, σε γη Μαδιάμ.
Το Σύνταγμα των Ελλήνων δίνει στο κράτος την ευθύνη για την προστασία των Δασών και στους πολίτες την ευθύνη για την τήρηση του Συντάγματος. Ως πότε το κράτος θα προσπαθεί να αντικαταστήσει το νόμιμο με το νομότυπο; Οι εθελοντές του Υμηττού θα είναι εδώ, για να προασπίσουν με κάθε κόστος το Δάσος και την ποιότητα ζωής όλων μας, ενάντια σε κάθε επιβουλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται.
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ